Clandıras Köprüsü; Uşak ilinin Karahallı ilçesinde yer alan Frigyalılar döneminden kalma tarihi köprü. Köprü Banaz Çayı üzerine yaklaşık 2500 yıl önce yapılmıştır. Taşların yüzleri kalemle işlenmiş ve kemerlerin iri taşları zıvanalı olarak birbirine iyice kenetlendirilmiştir. Kemeri kasnak biçimindedir. Hangi amaçla yapıldığına ait hiçbir iz bulunmamaktadır.
Taşyaran Vadisi ; Uşak-İzmir karayolunun 40’ncı kilometresinde bulunan merkeze bağlı Ulucak Köyü sınırları içinde yer alan Taşyaran Vadisi,yaklaşık 2 bin 500 metre uzunluğunda bir yürüyüş güzergahına sahiptir. Kış ayında akarsuyun donmasıyla adeta buzdan akvaryuma dönüşen Taşyaran Vadisi’nin suyun şekillendirdiği kayalar, özgün bitki örtüsü ve doğal güzelliklerle dolu.
Frig Vadisi; Eskişehir – Kütahya – Afyon arasında kalan, bundan 3000 yıl önce Frigyalıların kayalara evler, kaleler, anıtlar oyularak kurduğu, kocaman bir medeniyet. Kafkaslar’dan Anadolu’ya göç eden Brig adı verilen bir topluluk tarafından M.Ö. 9. yy’larda Anadolu’da kurulduğu bilinen Frig Uygarlığı, dünyada yalnızca bu bölgede yaşamış olan ve kendinden sonra gelen medeniyetlere büyük etkilerde bulunmuş bir medeniyettir. Günümüzde Kütahya, Afyon ve Eskişehir il sınırlarına yayılan Dağlık Frigya Bölgesi, derin vadiler tarafından şekillenen dağlık bir alan olup, kolayca işlenebilen volkanik tüflerden oluşan bir jeolojik yapıya sahiptir. Bu doğal yapı kayanın oyularak inşa edildiği özgün bir mimarinin ortaya çıkmasına neden olmuş ve bu mimari kendinden sonra gelen birçok medeniyet tarafından uygulanmıştır.